Translate

sobota, 25 stycznia 2014

BOCZNIAKOWE SCHABOWE



Dziś bardzo prosty przepis na obiad bezmięsny do zrobienia w 15 min . Boczniaki zawierają dużą ilość dobrze przyswajalnego białka i mało kalorycznych cukrów. Zawierają również mnóstwo składników mineralnych : wapń, magnez , fosfor , żelazo , potas , cynk i potas . W boczniakach znajdują się również substancje chroniące przed niektórymi nowotworami . Regularne jedzenie tych grzybów obniża poziom cholesterolu we krwi .  




 Składniki : 

  • 1 tacka boczniaków 
  • 1 jajko 
  • 1 szklanka bułki tartej
  • sól i świeżo mielony czarny pieprz 
  • olej do smażenia 




Boczniaki solimy i przyprawiamy pieprzem. Panierujemy w jajku i bułce tartej . Smażymy na oleju z obu stron . Podajemy z ulubiona surówka i białym pieczywem . 




Prześlij komentarz