Gruszki przekrawamy na połówki , wydrążamy gniazdo nasienne . Ciasto dzielimy na kawałki , przykrywamy ciastem , dociskamy . Formujemy ogonek i listek . Ciasto nacinamy delikatnie w kilku miejscach , smarujemy białkiem . Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 250C .Pieczemy ok 15 min /do zrumienienia ciasta/ .
Translate
niedziela, 1 lutego 2015
Gruszki w cieście francuskim z gorgonzolą i orzechami
Gruszki przekrawamy na połówki , wydrążamy gniazdo nasienne . Ciasto dzielimy na kawałki , przykrywamy ciastem , dociskamy . Formujemy ogonek i listek . Ciasto nacinamy delikatnie w kilku miejscach , smarujemy białkiem . Blaszkę wykładamy papierem do pieczenia i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 250C .Pieczemy ok 15 min /do zrumienienia ciasta/ .
Subskrybuj:
Komentarze do posta (Atom)
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz