Translate

poniedziałek, 14 lipca 2014

Grillowany warzywny dorsz w łódce



  • 2 Płaty świeżego dorsza 
  • 1 młoda cukinia 
  • 2 młode marchewki 
  • 1 por / biała część / 
  • 2 ząbki czosnku 
  • świeże zioła tymianek , majeranek ,oregano 
  • oliwki 
  • sól , pieprz 
  • szczypiorek 
  • 2 cytryny 
  • garść pomidorków koktajlowych 
  • papier do pieczenia 
  • folia aluminiowa
  • oliwa do podduszenia warzyw



Pora , marchewkę i cukinię kroimy w plasterki i podduszamy na oliwie.Pod koniec dodajemy czosnek . Z papieru skręcamy łódeczki .  Dorsza kroimy na spore kawałki , solimy , pieprzymy , posypujemy skórką cytrynowa i posiekanymi ziołami . Na dno łódeczek przekładamy podduszone warzywa , dorsza ,pokrojone pomidorki , plasterki cytryny i oliwki . Posypujemy wszystko szczypiorkiem . 


Papilotki zawijamy w folię aluminiową i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 250 C na ok 20 minut . Można łódeczki umieścić bezpośrednio na grillu . 


Po grillowaniu zdejmujemy folię i podajemy rybę w papierze .

zBLOGowani.pl
Prześlij komentarz