Translate

czwartek, 12 czerwca 2014

Pierwsze kurki z czosnkiem niedźwiedzim firmy Royal Brand



  • 2 piersi z kurczaka 
  • 2 łyżki puszystego serka z prażoną cebulka 
  • 1 opakowanie kurek 
  • 200 ml śmietany 18 %
  • łyżka masła do sosu 
  • łyżka oleju do sosu
  • 1 cebula 
  • 2 ząbki czosnku
  • pęczek świeżego koperku 
  • sól wędzona , czosnek niedźwiedzi firmy Royal Brand /http://www.royal-brand.pl/
  • pieprz do smaku 
  • olej do smażenia mięsa


Mięso nacinamy w taki sposób żeby powstała kieszonka . Faszerujemy serkiem pomieszanym z suszonym czosnkiem niedźwiedzim . Spinamy kieszonki wykałaczką . Doprawiamy wędzoną solą morską . Sól nadaje mięsu fajny wędzony posmak .Smażymy na grillowej patelni .


Kurki oczyszczamy , w razie potrzeby myjemy . Większe kroimy , małe pozostawiamy w całości . Siekamy cebulkę i czosnek . Na patelni rozgrzewamy masło z olejem , dodajemy cebulę i kurki . Kiedy cebulka się przyrumieni dolewamy śmietanę i dodajemy czosnek /świeży i niedźwiedzi /  Redukujemy śmietankę - sos musi zgęstnieć . Pod koniec dosypujemy posiekany koperek .
Podajemy z chrupiącą sałatą doprawioną oliwą i cytryną.


Prześlij komentarz