Translate

piątek, 27 czerwca 2014

CZARNIAK W CZERWONYM PIEPRZU Z GRILLOWANĄ CUKINIĄ


      SKŁADNIKI :

  • opakowanie czarniaka / dostępna w Biedronce/
  • sól  , pieprz świeżo mielony 
  • pieprz czerwony 
  • sproszkowana skórka cytrynowa lub starta skórka 
  • 1 cukinia 
  • olej do smażenia 
  • pasta Tandoori / żeby zaostrzyć smak cukinii /
  • pomidorki na gałązce 


Rybę kroimy na porcje , doprawiamy solą czarnym i czerwonym pieprzem oraz skórką cytrynową .
Cukinię kroimy na 1 cm kawałki . Lekko solimy i z jednej strony smarujemy pastą i grillujemy na patelni .  Pod koniec grillowania na patelni układamy pomidorki , nie muszą się przypiekać , wystarczy , że tylko trochę zmiękną .
Czarniak jest bardzo smaczny , przypomina strukturą i smakiem dorsza . Idealnie sprawdza się również w panierce smażony na oleju , ale mi bardziej smakuje grillowany .





Prześlij komentarz