SKŁADNIKI :
- opakowanie czarniaka / dostępna w Biedronce/
- sól , pieprz świeżo mielony
- pieprz czerwony
- sproszkowana skórka cytrynowa lub starta skórka
- 1 cukinia
- olej do smażenia
- pasta Tandoori / żeby zaostrzyć smak cukinii /
- pomidorki na gałązce
Rybę kroimy na porcje , doprawiamy solą czarnym i czerwonym pieprzem oraz skórką cytrynową .
Cukinię kroimy na 1 cm kawałki . Lekko solimy i z jednej strony smarujemy pastą i grillujemy na patelni . Pod koniec grillowania na patelni układamy pomidorki , nie muszą się przypiekać , wystarczy , że tylko trochę zmiękną .
Czarniak jest bardzo smaczny , przypomina strukturą i smakiem dorsza . Idealnie sprawdza się również w panierce smażony na oleju , ale mi bardziej smakuje grillowany .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz