Translate

wtorek, 13 maja 2014

FRANCUSKIE ROGALIKI ZE SZPARAGAMI


Bardzo prosta i łatwa w wykonaniu przekąska . Doskonale sprawdzi się na wiosennym pikniku . 
  • Ciasto francuskie 
  • żółty ser w plasterkach 
  • szynka 
  • zielone szparagi 
  • jajko 
  • czarnuszka 
  • sól wędzona 
  • pesto z kolendry - Przepis na pesto znajdziecie tutaj



Ciasto francuskie tniemy na równe kwadraty . Na każdym układamy plasterek szynki , smarujemy pesto i przykrywamy żółtym serem . Na środku układamy 3 szparagi i zawijamy dwa rożki ciasta do środka .
Piekarnik nagrzewamy do 250 C , rożki układamy na blaszce wyłożonej papierem smarujemy jajkiem i posypujemy czarnuszka i wędzona solą . Pieczemy ok 20 min .


Szparagi Piknik majowy
Prześlij komentarz