Sałatka w wersji obiadowej z pieczoną polędwiczką z kurczaka panierowaną na ostro .
Składniki :
- liście sałaty
- pomidorki koktajlowe
- 1 figa
- balsamiczny ocet figowy / Lidl /
- szalotka
- oliwa z oliwek
- granat
- kilka suszonych pomidorów
- usmażona polędwiczka z kurczaka przyprawiona na ostro
Granat rozkrawamy na pół i z jednej połówki wyciskamy sok bezpośrednio na talerz , Kropimy balsamicznym sosem z figi .
Następnie dodajemy liście sałaty , pokrojone pomidorki , cebulkę i figi , Wszystko polewamy oliwą , doprawiamy solą . Na wierzchu układamy pokrojoną polędwiczkę . Drugą połówkę granatu trzymamy w dłoni i energicznie stukając łyżką w skórkę wyłuskujemy pestki bezpośrednio na talerz .
2 komentarze:
bardzo ciekawe połączenie smaków! :) skusiłabym się!
Dla mnie talerz Hannibala :) Pyszne połączenie! :D
Prześlij komentarz