Translate

poniedziałek, 9 lutego 2015

Kasza jaglana zapiekana w warzywami


SKŁADNIKI :

  • 2 woreczki ugotowanej kaszy jaglanej 
  • kilka plastrów żółtego sera 
  • pęczek świeżej kolendry 
  • puszka pomidorów 
  • cukinia 
  • bakłażan 
  • marchewka 
  • pietruszka 
  • por 
  • puszka ciecierzycy 
  • 1/2 szklanki czerwonej soczewicy 
  • zielone curry 
  • 1/2 puszki mleczka kokosowego 
  • sól , pieprz , curry 
Warzywa kroimy w ok 1 cm kostkę,zalewamy wodą i gotujemy .Po ok 20 min dodajemy czerwoną soczewicę i mleczko kokosowe . Doprawiamy do smaku mieszankami curry i mleczkiem kokosowym . Kiedy soczewica się rozgotuje zagęści sos . Dodajemy ciecierzycę i pomidory . 

W naczyniu do zapiekanek układamy warstwę ugotowanej kaszy jaglanej , na to kładziemy plaster żółtego sera i warstwę warzywnego sosu . Posypujemy kolendrą , na to układamy cienką warstwę kaszy i sera . Wkładamy do nagrzanego piekarnika tylko żeby ser się rozpuścił , bo wszystkie składniki były gorące . Na koniec posypujemy kolendrą . 



Prześlij komentarz