Translate

czwartek, 27 lutego 2014

CHURROS con CHOCOLATE


SKŁADNIKI : 


200 g mąki pszennej

100 g masła

1 szklanka wody

szczypta soli

4 duże jajka

1 łyżeczka cynamonu 

2 łyżki cukru 



   W garnuszku gotujemy wodę z masłem , 2 łyżkami cukru i łyżeczką cynamonu . 
   Po zagotowaniu dosypujemy przesianą mąkę i energicznie mieszamy , aż ciasto utworzy kulę i będzie odchodzić od ścianek . Ciasto ostudzić , przełożyć do malaksera i dodać jajka . Ciasto przełożyć do szprycy z gwiaździstą końcówką . 
   Rozgrzać olej w głębokiej patelni , wyciskać ciasto i odcinać nożyczkami i wrzucać na rozgrzany olej . Smażyć do przyrumienienia z obu stron . Odsączamy na papierowym ręczniku i posypujemy cukrem pudrem zmieszanym z odrobiną cynamonu .Najlepsze są zanurzane w cieplej czekoladzie . 

Prześlij komentarz