Nie jadłam jej od 100 lat , a przecież jest taka pyszna i do tego doskonałe źródło białka . Prosta i nieskomplikowana , szczególnie kiedy idzie się na prościzną i używa gotowy sos pomidorowy z Pudliszek.
SKŁADNIKI :
- 1/2 woreczka fasoli Jaś
- 2 kiełbasy paprykowe lub z pieprzem
- sos pomidorowy
- 1 łyżka majeranku
- 1 cebula
- olej do podsmażenia cebuli
- 1 łyżeczka pasty chili /opcjonalnie/
- świeżo mielony czarny pieprz
Fasolę zalewamy wodą i odstawiamy na noc . Na drugi dzień zlewamy wodę , nalewamy nowej i solimy . Gotujemy do miękkości .
Na patelni podsmażamy cebulkę i kiełbaskę pokrojoną w talarki . Zalewamy sosem , dodajemy ugotowaną fasolę i doprawiamy majerankiem i pieprzem . Jeśli sos jest za gęsty dolewamy odrobinę wody.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz