Translate

niedziela, 29 marca 2015

Wieprzowina w warzywach



 Mięso /karkówka , schab / kroimy w dość grube plastry ok 1 cm .Solimy i doprawiamy białym pieprzem .Podsmażamy na grillowanej patelni na odrobinie oleju .
Warzywa obieramy i  ścieramy na tarce o grubych oczkach . Możemy również dodać cebulę i por .
Podsmażone z dwu stron ok 2-3 mim przekładamy do większego garnka a na patelni lekko przesmażamy starte warzywa . Przekładamy do garnka i mieszamy tak by schab znalazł się pomiędzy warzywami . Zagotowujemy wodę ok 300 ml dodajemy wegetę i wlewamy do warzywa . Przykrywamy garnek pokrywką i zmniejszamy gaz .Gotujemy ok 1 godz do miękkości mięsa . Pod koniec gotowania można dodać ziemniaki  lub ciecierzycę z puszki .

Prześlij komentarz