Translate

sobota, 28 września 2013

Przekąska słoikowa


Po sobotnich Lidlowych zakupach - coś na ząb , czyli mała pyszna przekąska . Doskonale sprawdza się do sałatek i do koreczków .
Czas przygotowania 5 min , albo mniej .

Potrzebne będą :
  • ser feta twardy , nierozpadający się - 1/2 opakowania
  • oliwki czarne i zielone - kilka sztuk
  • 3 ząbki czosnku
  • suche zioła prowansalskie
  • opcjonalnie świeży tymianek
  • oliwa - ilość zależna od wielkości słoiczka . Na słoik ok 250 ml - ok 100 ml oliwy .
Wszystkie składniki układamy warstwowo w słoiczku , przesypując ziołami i zalewamy oliwą .
Przechowujemy w lodówce . Aromatyczną ziołową oliwę używamy do sosu sałatkowego . Tak więc zjadamy 100 % zawartości .

 
 
 
 

Prześlij komentarz