Translate

poniedziałek, 7 marca 2016

Zupa z soczewicy z kolendrowym pesto


  • SKŁADNIKI :
  • pół szklanki czerwonej soczewicy 
  • 1 cebula podsmażona na 
  • 1 łyżce oleju kokosowego 
  • 1 łyżeczka kuminu 
  • odrobina kozieradki i imbiru
  • sól do smaku 
W garnku rozpuszczamy tłuszcz kokosowy i podsmażamy na nim cebulkę . Dokładamy soczewicę i chwilę podsmazamy mieszajac . Zalewamy gorącą wodą ok. 1 litra . Doprawiamy uprażonym na suchej patelni kuminem i mieloną kozieradką i solą . Gotujemy ok 15-20 minut by soczewica zaczęła się rozpadać i zagęszczać zupę . Miksujemy blenderem i gotowe. 
Można podawać z pszennymi grzankami lub pesto kolendrowym . 
Prześlij komentarz

Najczęściej oglądane posty