Translate

piątek, 15 maja 2015

Kurczak z Marsalą i rozmarynem

SKŁADNIKI : 

  • 4 udka z kurczaka 
  • 2 marchewki 
  • 1 cebula 
  • opakowanie pieczarek 
  • 2 ząbki czosnku 
  • 1/2 fenkułu 
  • 150 ml marsali 
  • 1 gałązka  świeżego rozmarynu 
  • sól firmy Przyprawy Royal Brand "Marsala & Rozmaryn " która była inspiracją tej potrawy. 
  • pietruszka 




Kiedy otrzymałam do testowania zestaw soli od firmy Royal Brand  byłam zaskoczona ich róznorodnością . Sól aromatyzowana  Marsalą i Rozmarynem zainspirowała  właśnie tą potrawę .
Kurczaka solimy , Lekko podsmażamy na odrobinie oleju z ważywami i zalewamy marsalą . Dorzucamy rozdrobniony rozmaryn , przykrywamy pokrywką i dusimy do miękkości na małym ogniu . Jeżeli potrawę przygotowujemy wcześniej możemy podpiec ją w piekarniku .
Podajemy z surówką z fenkuła i ananasa /przepis wkrótce /




Prześlij komentarz