- 2 piersi z kurczaka
- 2 łyżki puszystego serka z prażoną cebulka
- 1 opakowanie kurek
- 200 ml śmietany 18 %
- łyżka masła do sosu
- łyżka oleju do sosu
- 1 cebula
- 2 ząbki czosnku
- pęczek świeżego koperku
- sól wędzona , czosnek niedźwiedzi firmy Royal Brand /http://www.royal-brand.pl/
- pieprz do smaku
- olej do smażenia mięsa
Mięso nacinamy w taki sposób żeby powstała kieszonka . Faszerujemy serkiem pomieszanym z suszonym czosnkiem niedźwiedzim . Spinamy kieszonki wykałaczką . Doprawiamy wędzoną solą morską . Sól nadaje mięsu fajny wędzony posmak .Smażymy na grillowej patelni .
Kurki oczyszczamy , w razie potrzeby myjemy . Większe kroimy , małe pozostawiamy w całości . Siekamy cebulkę i czosnek . Na patelni rozgrzewamy masło z olejem , dodajemy cebulę i kurki . Kiedy cebulka się przyrumieni dolewamy śmietanę i dodajemy czosnek /świeży i niedźwiedzi / Redukujemy śmietankę - sos musi zgęstnieć . Pod koniec dosypujemy posiekany koperek .
Podajemy z chrupiącą sałatą doprawioną oliwą i cytryną.
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz