- spód - biszkopt
- połówka pomarańczy
- mały sloiczek drzemu z cytrusów
- 1 paczka podłużnych biszkoptow
- sarek mascarpone
- 200 ml śmietany 30 %
- 2 łyżki cukru pudru
- 100 ml rumu + 100 ml mocnej kawy rozpuszczalnej
- drażetki z ciemnej czekolady do deoracji
- kilka truskawek
- listki mięty
Spod biszkoptowy skrapiamy obficie sokiem wciśniętym z pomaraczy . Schłodzoną śmietanę ubijamy na sztywno , pod koniec dodajemy cukier puder . Do ubitej śmietany dodajemy po łyżce ser mascarpone . Nasączony spód smaryjemy drzemem z cytrusów. Na to nakładamy ubitą masę .
Biszkopty obcinamy tak by utworzyły kolo . Do miseczki wlewamy rum i zaparzoną kawę . Nasączamy biszkopty z obu stron i ukladamy na kremie .Pozostaly krem przekladamy do szprycy i sekorujemy biszkopty . Truskawki przekrawamy i umieszczmay na torcie . Dekorujemy kawałkami gorzkiej czekolady i listkami mięty. Schładzamy .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz