SKŁADNIKI :
- 2 woreczki ugotowanej kaszy jaglanej
- kilka plastrów żółtego sera
- pęczek świeżej kolendry
- puszka pomidorów
- cukinia
- bakłażan
- marchewka
- pietruszka
- por
- puszka ciecierzycy
- 1/2 szklanki czerwonej soczewicy
- zielone curry
- 1/2 puszki mleczka kokosowego
- sól , pieprz , curry
Warzywa kroimy w ok 1 cm kostkę,zalewamy wodą i gotujemy .Po ok 20 min dodajemy czerwoną soczewicę i mleczko kokosowe . Doprawiamy do smaku mieszankami curry i mleczkiem kokosowym . Kiedy soczewica się rozgotuje zagęści sos . Dodajemy ciecierzycę i pomidory .
W naczyniu do zapiekanek układamy warstwę ugotowanej kaszy jaglanej , na to kładziemy plaster żółtego sera i warstwę warzywnego sosu . Posypujemy kolendrą , na to układamy cienką warstwę kaszy i sera . Wkładamy do nagrzanego piekarnika tylko żeby ser się rozpuścił , bo wszystkie składniki były gorące . Na koniec posypujemy kolendrą .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz