- 2 Płaty świeżego dorsza
- 1 młoda cukinia
- 2 młode marchewki
- 1 por / biała część /
- 2 ząbki czosnku
- świeże zioła tymianek , majeranek ,oregano
- oliwki
- sól , pieprz
- szczypiorek
- 2 cytryny
- garść pomidorków koktajlowych
- papier do pieczenia
- folia aluminiowa
- oliwa do podduszenia warzyw
Pora , marchewkę i cukinię kroimy w plasterki i podduszamy na oliwie.Pod koniec dodajemy czosnek . Z papieru skręcamy łódeczki . Dorsza kroimy na spore kawałki , solimy , pieprzymy , posypujemy skórką cytrynowa i posiekanymi ziołami . Na dno łódeczek przekładamy podduszone warzywa , dorsza ,pokrojone pomidorki , plasterki cytryny i oliwki . Posypujemy wszystko szczypiorkiem .
Papilotki zawijamy w folię aluminiową i umieszczamy w piekarniku nagrzanym do 250 C na ok 20 minut . Można łódeczki umieścić bezpośrednio na grillu .
Po grillowaniu zdejmujemy folię i podajemy rybę w papierze .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz