- 2 marchewki
- 8 małych ziemniaczków
- 1 mała dynia hokaido ok 1 kg
- bulion warzywny lub przyprawa Natur
- sól , pieprz
- garam masala Royal Brand
- 1/2 łyżeczki płatków chili Royal Brand
- 1 puszka mleczka kokosowego
- oliwa
Marchewkę , ziemniaki i dynię obieramy i kroimy w kostkę . Oliwę rozgrzewamy w garnku i dosypujemy warzywa , podsmażamy mieszając . Zalewamy bulionem warzywnym lub przyprawą Natur rozpuszczoną w gorącej wodzie . Gotujemy na małym ogniu do miękkości warzyw . Doprawiamy garam masala , płatkami chili . Zupa może być dość ostra ale jej smak zbilansuje dodanie mleczka kokosowego . Zdejmujemy z ognia i miksujemy na gładki krem blenderem . Jeżeli zupa wydaje się zbyt gęsta dolewamy gorącej wody . Serwujemy z czarnuszką lub prażonymi płatkami dyni .