Składniki :
- pozostałe po wywarze ugotowane warzywa / marchew , pietruszka , seler /
- 3 ugotowane ziemniaki
- 1 małe jajko
- sól i pieprz do smaku
- 1 łyżka przyprawy Royal Brand - Sztufada do pieczeni wołowej
- 1 łyżeczka czosnku niedźwiedziego
- 1 łyżka sezamu
- 3 łyżki mąki gruboziarnistej
- olej rzepakowy do smażenia
Wszystkie składniki warzywne studzimy i rozgniatamy , dodajemy jajko i przyprawy , doprawiamy do smaku solą i pieprzem . Dosypujemy mąkę . Formujemy małe kulki i obtaczamy je w mące i sezamie .
Smażymy krótko do przyrumienienia z obu stron i osączamy na papierowym ręczniku . Dzięki przyprawie Sztufada kotleciki mają wyrazisty ostry smak .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz