Już jakiś czas temu kupiłam ten makaron z ciekawości , ale nie mogłam się zdecydować z czym go podać , trochę przerażał mnie ten kolor - mało apetyczny . W końcu się zdecydowałam podać go z krewetkami i chili . Wyszło bardzo fajnie , wizualnie również . Przepis jest bardzo prosty i szybki , bo wszystko zajmuje ok 3 min.
SKŁADNIKI :
- świeży makaron z sepią /Lidl/
- opakowanie krewetek
- 1 łyżeczka płatków chili i czerwony pieprz Royal Brand
- 1 ząbek czosnku
- kilka małych pomidorków
- oliwa pistacjowa + masło do smażenia
- pietruszka lub kolendra
W garnku gotujemy wodę z sola na makaron . W tym czasie rozgrzewamy oliwę na patelni, dodajemy czosnek i płatki chili . Makaron gotujemy ok 3 min a w tym czasie dorzucamy na patelnie krewetki i pomidorki . Podgrzewamy pilnując żeby czosnek się nie przypalił bo nada potrawie gorzki posmak . Odsączamy makaron , przekładamy krewetki z oliwą i gotowe . Na koniec możemy posypać pietruszką lub kolendrą .