SPÓD :
- 150 g cienkich ciastek oreo z nadzieniem (waniliowym lub czekoladowym)
Formę o średnicy 23 cm wyłożyć papierem do pieczenia. Na spodzie poukładać ciastka, jedno obok drugiego.
MASA SEROWA:
- 150 g masła
- 180 g drobnego cukru
- 4 jajka
- 750 g tłustego twarogu/ użyłam twarogu w wiaderku z Lidla Delux/
- 1 budyń waniliowy /40 g, bez cukru/
- 150 ml śmietany kremówki 30%
- 2 opakowania malin
- galaretka malinowa
Wszystkie składniki należy wcześniej wyjąć z lodówki by były w temperaturze pokojowej. Utrzeć mikserem masło z cukrem do powstania jasnej i puszystej masy. Dodawać jajka, jedno po drugim, ucierając do połączenia się składników . Dodawać twaróg, w trzech turach, ucierając. Dodać budyń w proszku, kremówkę i zmiksować.
Masę serową delikatnie przełożyć na ciasteczka znajdujące się w formie. Piec w kąpieli wodnej w temperaturze 170ºC, około 70 minut . Cała powierzchnia sernika powinna być wypieczona i zarumieniona. Wyjąć z piekarnika, wystudzić . Galaretkę przygotowujemy wg.przepisu na opakowaniu , do stygnącej dodajemy maliny i układamy na serniku . Po zastygnięciu posypujemy brzegi cukrem pudrem .
Brak komentarzy:
Prześlij komentarz